három jó dolog a tányéron ☺ de ez most nem Hugh Fearnley
Whittingstall találmánya. Egy ötlet adoptálása a meglévő alapanyagokra, egy
ötleté, ami remek és sosem jutott volna eszembe. Nyíri Szása mutatott hasonlót egy TV műsorban. Megtetszett,
megcsináltam hát az én verziómat. Valóban olyan gyorsan kész, hogy nem volt
időm fázisfotózni sem, hiszen mindennel egyszerre kellett foglalkozni.
4 csirkeszűz vagy egy fél
csirkemell
1 dl instant polenta pohárral
kimérve
4 nagyobb karfiol rózsa
zsályalevelek (nekem fagyasztott
volt csak)
½ lime leve
narancsos bors
szerecsendió
chilipehely
csillagánizs
kevés kurkuma
frissen őrölt feketebors
só
kevés tej
vaj
A csirkehúst megszórtam a
borsokkal, chilipehellyel és sóztam.
A karfiol rózsákat (fagyasztott
volt itthon) forró sós vízben feltettem roppanósra főni 1 csillagánizzsal és
egy teáskanálnyi vajjal. Pár perc után kiszedtem és egy tálban letakarva
félretettem.
A polentát 4-szeres mennyiségű,
víz és tej keverékében pár perc alatt krémesre főztem. Kevés kurkuma és szerecsendió
került bele, só és a végén, már a lángról levéve egy kiskanálnyi vajjal
elkevertem. Letakarva félretettem.
A csirkeszűz darabokat olivaolaj
és vaj keverékén serpenyőben megsütöttem, szép pirosra, nagy lángon. Amikor
majdnem elkészültek már, melléjük tettem a félbevágott karfiol rózsákat a
vágási felületükkel lefele és azokat is jól lepirítottam.
A polentát előmelegített tányérra tettem,
rápakoltam a csirkeszűz darabkákat és a pirított karfiolt. A serpenyőbe kevés
vizet és a lime levét beleöntöttem, az sisteregve feloldotta a finom
pörzsanyagot. Még egy kevés vajat és a zsályaleveleket is beletettem és azonnal
a megtálalt tányérra, az étel tetejére öntöttem.
Azonnal kedvenc lett ☺
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése