Lassan a medve is előbújik a
barlangjából, ideje hát, hogy a blog is felébredjen hosszúra sikeredett álmából.
Ha nem is olyan intenzitással, mint az elején, de igyekszem időről időre új
recepttel előállni.
(Év)kezdésnek rögtön egy rég
kiszemelt recept egy régi GoodFood magazinból...
2 fél bőr nélküli csirkemell filé
3-4 evőkanál mangó csatni (most
készen vett csatnit használtam)
olivaolaj
római kömény
curry por
só
frissen őrölt fekete bors
A csirkemelleket papírtörlővel
szárazra töröltem és hosszú pengéjű késsel zsebet vágtam mindkettőbe. Kívül
belül megsóztam, majd a zsebeket megtöltöttem a mangó csatnival. Hústűvel
lezártam a nyílást. Egy kis tálkában elkevertem az olajban a római köményt és a
curry port és alaposan bedörzsöltem vele a melleket.
Egy kisebb tepsi aljába
sütőpapírt tettem, erre helyeztem rá a húsokat.
200ºC fokra előmelegített sütőbe tettem a tepsit alsó felső
állásban, 30 percre. Sütés közben időnként meglocsoltam a húst a szaftjával,
majd az utolsó 10 percre a mangó csatniból is kentem a tetejére.
A végeredmény egy omlós, izgalmas
ízű, gyönyörű fényes csirkemell lett.
Lencsés – mazsolás – fahéjas
basmati rizzsel tálaltam, végül friss híján fagyasztva szárított
korianderzölddel szórtam meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése