2019. május 12.

Epres-spenótos tavaszi saláta


Az eper, ami még csak illúzió inkább, hiszen messzi földről érkezett, de színével mégis elcsábított, mindenféle zöld dologgal nagyon jól össze passzol. Spárgával már többször szerepelt, most a bébispenót volt soron, meg az uborka. Ez is egy nyerő csapat lett végül.


Hozzávalók személyenként

1 marék bébispenót levél
egy 10 cm-es hámozott kígyóuborka
4 – 5 szem nagyobb eper hosszában negyed cikkekre vágva
frissen őrölt feketebors
olivaolaj
citromlé
majonézes torma

A tálban szépen egymásra dobáltam a hozzávalókat, fűszereztem, locsoltam, végül a majonézes tormából néhány pöttyöt nyomtam rá.

Lehet tovább cifrázni, ebben vegyes saláta levelek is vannak és a tetejére balzsamecet került:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése