Még tavasszal készítettem egy jó
adag medvehagymás fűszervajat nem utolsó sorban ezért. Már csak a köretnek való
újkrumplit, fiatal friss sárgarépát és a zöld spárgát kellett megvárni.
1 egész szép, tanyasi csirkemell
medvehagymás fűszervaj
só
frissen őrölt bors
Alapvetően egyszerű ez, néhány
trükköt azonban be kell vetni. A csirkemellet ketté vettem, majd mindkettőt a
lehető legvékonyabbra nyitottam. Ez a csirkemell tömör húsú, ezért szép méretes
tekercsek lettek belőle. Enyhe klopfolás után fűszereztem, majd a hűtőből
kivett medvehagymás vajból egy – egy darabkát beletekertem. Most jön a lényeg:
a feltekert megtöltött húsokat folpackkal szorosan fel kell csavarni. Ha
frissen esszük, akkor kb. 10 percre a fagyasztóba tegyük, ha pedig fagyasztva
akarjuk eltenni, akkor sütés előtt ne olvasszuk ki teljesen! Így lehet szépen
panírozni és nem esik szét.
Egy kis sütőedényt vékonyan
kiolajoztam, rátettem a panírozott húsokat és megspricceltem olivaolajjal. 190º-os sütőbe tettem (alsó-felső
állásban). Kb. 10 perc után visszavettem a hőfokot 175º-ra Összesen 50 percig sütöttem, a vége felé még spricceltem rá
olajat. Sütőből kivéve kicsit pihentessük.
Amíg sül, elkészült a köret:
sárgarépát és spárgát pároltam, majd grillserpenyőben meggrilleztem őket. Az
újkrumplit héjában megfőztem, majd azt is a grillre tettem. A tányéron mindenre
tettem még medvehagymás vajból. Majonéz illik hozzá, petrezselymes, vagy
kapros.
Szép kép!
VálaszTörlésköszönöm Ani :)
Törlés