és paradicsommal, zöld
fűszerekkel. Érdekességét a bajor fehér kolbász adja. A mienktől teljesen
eltérő ízvilágú. Pirospaprikát és fokhagymát nem, ellenben zöld fűszereket
bőséggel tartalmaz, állagra a krinolinhoz hasonló. Édes magos mustárral és bajor pereccel kiváló reggeli, de
leves betétnek sem rossz.
1 bögre főtt fehér bab (konzerv
cannellini babot használtam)
2 sárgarépa
3 db fehér kolbász (kicsik, 10-12
centi hosszúak csak)
1 gerezd fokhagyma
kevés vöröshagyma krém
kb. 1 dl passzírozott paradicsom
zöldségleves
só
frissen őrölt feketebors
turbolya
petrezselyem
A kész babbal nagyon
leegyszerűsödik a dolog. Oliva olajon megfuttattam a vékonyra szeletelt
fokhagymát, a hagymakrémet és rádobtam a felszeletelt sárgarépát. Átpirítottam,
majd felöntöttem a zöldség levessel. Amikor a répa félig megfőtt, hozzátettem a
paradicsomot és a szárított turbolyát, ezzel 10 percig hagytam még főni.
Végül beletettem a babot és a
felkarikázott fehér kolbászt, ezeknek már csak át kellett melegedniük.
Krutonnal lehet dúsítani még a
tányérban, de petrezselyem zölddel feltétlenül szórjuk meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése