vagyis csőben sült, tejszínben párolódó vékony krumpli és
édesburgonya szeletek. Köretnek vagy magában salátával.
Hozzávalók:
burgonya
batáta
tejszín
szerecsendió
vaj
narancsos bors
fehérbors
só
petrezselyem
kecskesajt
Az előkészület nagyon egyszerű. 1
mm-esre felszeleteltem a krumplit és a batátát. A tejszínt megfűszereztem, a
petrezselymet is beletettem. A sót is ebbe célszerű belekeverni, akkor nem kell
rétegenként sózni és garantáltan egyformán sós lesz mindenhol az étel.
Kivajaztam egy tűzálló tálat és szép sorban letettem a szeleteket. Egy – két
soronként kanállal kivettem a tejszínből és rálocsoltam. Alulra és felülre a
krumpli került, középre a batáta.
Kétféle verziót mutatok, mert
sokszor az idő szűke is behatárolja a lehetőségeinket. Az első a klasszikus,
amikor 180 ºC-os sütőbe tesszük
a tálat. Ez mennyiségtől függően 45-60 perc sütési időt igényel. Ilyenkor az
utolsó 10 percnél morzsoljuk rá a kecskesajtot.
A másik a mikró (akik félnek,
irtóznak tőle, nos ők kérem, hogy lapozzanak is tovább). Ugyanez a mikróban 10
- 15 perc! Utána elég 5 percre betenni a sütőtálat a grill alá, hogy az ekkor
rámorzsolt kecskesajt megolvadjon és legyen egy kis pirult színe.
A végeredmény mindkét esetben egy
csupa krém, ízbomba. Legutóbb stefánia vagdalttal ettük, de sült húsokkal is
tökéletes. Meg magában is, salátával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése