2013. december 13.

Kacsintós sütőtökkrém leves

Na ez aztán tipikusan az az étel, amit mindenki másképp… sőt, ahányszor, annyiféle módon J Nálam ez az édes-sós-savanyú-csípős változat a kedvenc és hozzá a sajtos pirítós.


Hozzávalók (2 adag)

1 kisebb sütőtök 20-25 cm-es kanadai fajta
oliva olaj
1 kávéskanál vöröshagymakrém
1 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
1 hüvelykujjnyi reszelt gyömbér
1 kávéskanál sűrített paradicsom
1 szárított chili
néhány curry levél
1 mokkáskanál  Madras currypor
1 mokkáskanál római kömény
1 mokkáskanál garam masala
só, cukor, lime lé az ízek beállításához
1-2 db kávétejszín

Az olajon kicsit sütjük a vöröshagymát, fokhagymát, reszelt gyömbért  Rátesszük a római köményt, a curryport és együtt sütjük, majd rányomjuk a sűrített paradicsomot és már mehet is rá a felkockázott sütőtök. Egy pár percig kevergetve sütjük – pirítjuk, az sem baj, ha kicsit lekap az alja. Felöntjük kb. 7-8 dl vízzel, beletesszük a chilit és a curry leveleket, ízesítjük a sóval, cukorral és lime lével és addig főzzük, amíg a tök meg nem puhul. Ezután botmixerrel símára turmixoljuk, beletesszük a kis tejszíneket (ezek feladata csupán az ízek összesímítása) és véglegesre beállítjuk az ízeket.


Zsömléből vagy kifliből karikákat vágunk és serpenyőben kevés oliva olajon mindkét oldalukon megpirítjuk őket, pontosabban éppen csak hogy (kívül kicsit sült, de belül még puha maradjon). Megsózzuk, rászórunk reszelt sajtot és a krémlevessel együtt tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése