Na ez aztán tipikusan az az étel,
amit mindenki másképp… sőt, ahányszor, annyiféle módon J Nálam ez az
édes-sós-savanyú-csípős változat a kedvenc és hozzá a sajtos pirítós.
Hozzávalók (2 adag)
1 kisebb sütőtök 20-25 cm-es kanadai
fajta
oliva olaj
1 kávéskanál vöröshagymakrém
1 gerezd fokhagyma vékonyra
szeletelve
1 hüvelykujjnyi reszelt gyömbér
1 kávéskanál sűrített paradicsom
1 szárított chili
néhány curry levél
1 mokkáskanál Madras currypor
1 mokkáskanál római kömény
1 mokkáskanál garam masala
só, cukor, lime lé az ízek
beállításához
1-2 db kávétejszín
Az olajon kicsit sütjük a
vöröshagymát, fokhagymát, reszelt gyömbért Rátesszük a római köményt, a curryport és
együtt sütjük, majd rányomjuk a sűrített paradicsomot és már mehet is rá a
felkockázott sütőtök. Egy pár percig kevergetve sütjük – pirítjuk, az sem baj,
ha kicsit lekap az alja. Felöntjük kb. 7-8 dl vízzel, beletesszük a chilit és a
curry leveleket, ízesítjük a sóval, cukorral és lime lével és addig főzzük,
amíg a tök meg nem puhul. Ezután botmixerrel símára turmixoljuk, beletesszük a
kis tejszíneket (ezek feladata csupán az ízek összesímítása) és véglegesre
beállítjuk az ízeket.
Zsömléből vagy kifliből karikákat vágunk és serpenyőben kevés oliva olajon mindkét oldalukon megpirítjuk őket, pontosabban éppen csak hogy (kívül kicsit sült, de belül még puha maradjon). Megsózzuk, rászórunk reszelt sajtot és a krémlevessel együtt tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése