Igen, a tonhalas pasta, amivel
már kacérkodtam egy ideje. Némileg ellentmond a fűszermániámnak, hogy odavagyok
az olasz ételekért, hiszen ők azért nem viszik túlzásba a fűszerezést. A
tésztás és rizses ételeik egyszerűsége, ugyanakkor gazdagsága azonban
lenyűgöző.
Hozzávalók (2-3 adag)
25 dkg rövid durumtészta (penne,
maccheroni, fussili)
2 db tonhal konzerv
1 doboz darabolt paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál kapribogyó
bazsalikom – az olivaolajban
eltett pesto alapot használtam
só
A bazasalikomos olajon
megfuttatjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, ráönjtük a paradicsom
konzervet és alaposan összefőzzük (15-20 percig). Beletesszük az apróra vágott
kapribogyót is, sóval ízesítjük.
Közben a tészta is főhet, a
csomagoláson ajánlottnál 1 perccel kevesebbet adjunk neki. A főzővízből héhány
kanállal adjunk a mártásunkhoz.
A tésztát szűrjük le, a
tonhalakat is szűrjük le és dobjuk a mártásba. Ekkor már ne keverjük, csak
rázzuk össze és csak néhány percet adjunk a tonhalnak, hogy átmelegedjen. Mehet
rá a tészta is, óvatosan rázzuk vele össze és már tálalhatjuk is.
Tonhalból az egyik natúr lében
volt, a másik chilis olajban (ezek voltak itthon), a csípősség határozottan jót
tett neki J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése