2013. december 16.

Pasta Tonno

Igen, a tonhalas pasta, amivel már kacérkodtam egy ideje. Némileg ellentmond a fűszermániámnak, hogy odavagyok az olasz ételekért, hiszen ők azért nem viszik túlzásba a fűszerezést. A tésztás és rizses ételeik egyszerűsége, ugyanakkor gazdagsága azonban lenyűgöző.



Hozzávalók (2-3 adag)

25 dkg rövid durumtészta (penne, maccheroni, fussili)
2 db tonhal konzerv
1 doboz darabolt paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál kapribogyó
bazsalikom – az olivaolajban eltett pesto alapot használtam

A bazasalikomos olajon megfuttatjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, ráönjtük a paradicsom konzervet és alaposan összefőzzük (15-20 percig). Beletesszük az apróra vágott kapribogyót is, sóval ízesítjük.

Közben a tészta is főhet, a csomagoláson ajánlottnál 1 perccel kevesebbet adjunk neki. A főzővízből héhány kanállal adjunk a mártásunkhoz.

A tésztát szűrjük le, a tonhalakat is szűrjük le és dobjuk a mártásba. Ekkor már ne keverjük, csak rázzuk össze és csak néhány percet adjunk a tonhalnak, hogy átmelegedjen. Mehet rá a tészta is, óvatosan rázzuk vele össze és már tálalhatjuk is.

Tonhalból az egyik natúr lében volt, a másik chilis olajban (ezek voltak itthon), a csípősség határozottan jót tett neki J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése