Kellemes emlékeket idéz fel bennem a
frankfurti levesnek nevezett étel és gondoltam egyet, talán egy kicsit újítani
kéne rajta. Pontosabban „átfűszerezni”… hogy legyen belőle valami extra, ami
most a karácsonyi nagy evészet után még egy kicsit gyomorbarát is.
Hozzávalók:
1 – 2 sárgarépa
½ fejes káposzta
1 kicsi vöröshagyma vagy 1 kk
krém
1 hüvelykujjnyi gyömbér reszelve
1 -2 gerezd fokhagyma
1 kk Kairói Shoarma (Kotányi
Világjáró – petrezselyem, édeskömény, kurkuma, koriander, menta keverék)
1 kicsi szárított zöld chili,
vagy zöld chili pehely
1 kk szárított fodormenta
tejfölös habarás vagy tejszín
lime lé
virsli karikázva (opcionális),
enélkül is finom.
Az oliva olajra rátesszük az
apróra vágott vöröshagymát, a felszeletetlt fokhagymát, a reszelt gyömbért és
kicsit pirítjuk. Beleszórjuk a shoarmát (ez már sós is, egyenlőre nem sózunk),
és erre megy a felkarikázott sárgarépa. Sütjük – pirítjuk, majd apránként
adagoljuk a vizet. Íbeletesszük a chilit és a fodormentát is. Akkor öntjük fel
vízzel, ha a répa már majdnem jó, ekkor megy bele a káposzta, hogy ropogóssága
megmaradjon. Néhány percig főzzük (pontosabban: ízlés szerinti puhaságúra),
ekkor megy bele a felkarikázott virsli, majd beleöntjük a tejszínt és 1 kevés
lime levet. Lisztes – tejfölös habarás esetén a lime elmaradhat.
Összerottyan és már kész is J
Egy nagy tányérral befalhatunk és
utána jöhet a beigli és egyéb nyalánkságok
(ha még maradtak J )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése