Karácsonyra való tekintettel egy kis sütögetés és ez most nem lesz fűszeres :)
Protkó… a készítéséhez szükséges
szerszámról nekem már csak ez jut eszembe J De kiválóan
lehet vele dolgozni. A tésztáját többszöri kísérletezés után véglegesítettem,
ez lett a legjobb. A tölteléknél fontos, hogy igazi jóféle szilvalekvárt
használjunk, ami kellően sűrű.
Hozzávalók:
80 dkg finomliszt
25 dkg sertészsír (házi a
legjobb)
4 evőkanál porcukor
1 sütőpor
1 púpozott kávéskanál só
1 tojás
1 citrom leve
2 – 2,5 dl tejföl, hogy
összeálljon
A tésztát összeállítjuk, majd
hideg helyen legalább 1 órát pihentetjük, de előző nap is elkészíthetjük.
Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, a
célszerszám segítségével megtöltjük a szilvalekvárral.
Oldalra fektetjük,
hústűvel megszurkáljuk és tojássárgájával megkenjük.
Légkeveréses sütőben 190ºC-on
15 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, jól záródó dobozba tesszük, sokáig eláll, már ha kitart
addig. Nálunk nem szokott.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése