Sok gyümölcs szereti, ha vajban megkaramellizáljuk, némi
fűszerrel megbolondítjuk és sülthús mellé tálaljuk. Jöjjön most az ananászos
változat, ami szezontól függetlenül, akár hirtelen felindulásból is elkövethető
– ahogy az nálunk is történt J
Persze ananász konzervnek azért kell lennie otthon.
Hozzávalók:
1 darabolt, enyhén cukrozott ananászkonzerv
1- 2 dkg vaj
szójaszósz (a világos változat)
balzsamecet krém
citrombors
narancsbors
só ízlés szerint
Az ananászt jól lecsepegtetjük, egy serpenyőben
felforrósítjuk a vajat és beletesszük az ananászt. Frissen őrölt borsot – lehet
bármilyen fajtát – szórunk rá és dobva-rázva sütjük addig, amíg barnulni nem
kezd. Ekkor rálocsolunk egy kevés szójaszószt és ha kell, sózzuk. Tovább
sütjük, addig, amíg kicsit lekap. Ha kész, ráöntünk egy kevés balzsam krémet,
vagy balzsamecetet (ez feloldja a serpenyő aljáról a leragadt részeket és az
íze miatt is kell).
Akár karika formájában egészben is megsüthetjük, attól függ, milyen ananászunk van éppen.
Azon melegében tálaljuk, sülthússal, krumplipürével pazar J
Azon melegében tálaljuk, sülthússal, krumplipürével pazar J
Jól hangzik. Én biztos szeretném.
VálaszTörlés