Megint tésztanap van ☺ amit nem bánok... tonhallal,
avokádóval jó kaprosan és citromosan gondoltam elkészíteni a mai ebédet. Már
menet közben látszott, hogy ez nem lesz egy igazán fotogén alkotás, de sebaj...
az ízek mindenért kárpótoltak.
Hozzávalók (2 adag):
25 dkg penne durumtészta
1 érett avokádó
1 gerezd vékonyra szeletelt fokhagyma
1 teáskanál vöröshagymakrém
1 tonhaltörzs olajban – a chilis Franz Jozef márkájút
használtam
1 citrom héja csíkokra szelve vagy reszelve
½ citrom leve vagy lime lé
1 evőkanál krémjoghurt vagy telföl
apróra vágott kapor jócskán
só
A tésztát sós vízben feltettem
főni. 10 percet adtam neki (eggyel kevesebbet, mint ami a csomagoláson fel volt
tüntetve) és ezalatt pont elkészült a tonhalas – avokádós feltét.
A tonhal olajából egy kanálnyit +
egy kevés olivaolajat tettem egy lábasba, beletettem a szeletelt fokhagymát és a
vöröshagyma krémet, majd a meghámozott és felszeletelt avokádót is. Sóztam,
rádobtam a citromhéjat, meglocsoltam a lime lével és éppen csak
felforrósítottam, már ment is rá a joghurt. Jócskán tettem bele a fagyasztott
aprított kaporból is.
Közben a tészta vize már
alkalmassá vált a mártáshoz való felhasználásra, így 3-4 evőkanállal hozzá is
adtam és néhány percig forraltam.
A tésztát leszűrtem,
beleforgattam a mártásba, rátettem a lecsöpögtetett tonhalat és csak rázva,
dobálva kevertem össze. A tonhal – bármit írjanak is rá – sajnos annyira puha,
hogy pillanatok alatt miszlikbe hullik... ezért óvatosan kell már ilyenkor
bánni az étellel. Olyan szép nagy tonhal darabokat, amit olyan ügyesen
ráaplikálnak a konzervek dobozára csalogató fotóként... nos, olyanokat még nem
sikerült találnom.
A tonhalban lévő chilit
díszítésként használva tálaltam fel a tésztát.
Az íze abszolút hibátlan lett,
annyira nem csúnya persze és igazából mégis csak ételről és nem fotómodellről van
szó.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése