Ezek a színes fülecskék
(orecchiette) nagyon jópofa dél-olasz durumtészták. Olyan ételt gondoltam ki
nekik, ahol látszanak teljes szépségükben, így született meg ez a könnyű
cukkinis tésztaétel:
25 dkg orecchiette tészta (vagy más rövid tészta)
1-2 cukkini
3-4 db szardella filé
2 gerezd fokhagyma
1 citrom reszelt héja
½ citrom leve
8-10 darab óriás kapribogyó (kaprigyümölcs)
só
friss, durvára vágott petrezselyem
vékonyra szelt pecorino sajt
A tésztának 13-14 perc kell, hogy fogkeményre főjön, így
először ezt tettem fel sós vízben.
A cukkinit csíkosra hámoztam,
magjait most eltávolítottam.
A szardella filét olivaolajon
elkezdtem olvasztani. Amikor ez megtörtént, hozzátettem a vékonyra szeletelt
fokhagymát és már dobtam is rá a felszeletelt cukkinit. Gyorsan átkevertem,
ráreszeltem a citromhéjat, majd mikor a cukkini kicsit megsült, ráöntöttem a
citromlevet és mellé tettem a feldarabolt kapribogyót. Néhányat meghagytam a
díszítéshez.
A tészta főzővizéből átkanalaztam
a cukkinire jó néhány evőkanálnyit, beleszórtam a petrezselymet és visszatettem
a tűzre.
A tésztát leszűrtem,
beleforgattam a cukkinis egyvelegbe és az edényt rázogatva jól összeforgatva
egyesítettem az ízeket.
Tálaláskor petrezselyem levéllel,
néhány egyben hagyott kapribogyóval és a zöldséghámozóval vékonyra szeletelt
pecorino sajttal díszítettem, illetve ízesítettem.
Az óriás kapribogyó igazából nem
is bogyó, hanem egy virág bimbója. Itt olvasható róla néhány érdekesség.
Szuper!!!
VálaszTörlésKöszönöm, hiába, ezek az én igazi kedvenceim :)
VálaszTörlés