vagyis a „rosszlányok” spagettije
☺. A Szakácsmustra nevű játék 3. fordulójához érkeztünk, amikor is Kisildi házigazdaként Nigella Lawsont választotta. Nigellától eddig nem készítettem el
egy-az-egyben semmit, ezért kíváncsian
vettem górcső alá az olaszos Nigellát, vagyis Nigellissimát. Így született meg
ez az intenzív ízű tésztaétel. Az eredeti recept itt található.
25 dkg durum
spagetti
5-6 db olajban
eltett szardella filé
2 gerezd fokhagyma
1 doboz konzerv
paradicsom, vagy fűszeres paradcsom mártás
15-20 db fekete
kimagozott olajbogyó
1 evőkanál
kapribogyó durván összevágva
chili pehely ízlés
szerint, de mindenképpen csípősnek kell lennie
petrezselyem és/vagy
friss erőspaprika a tálaláskor
Sajttal is meg
lehet szórni, kipróbáltam és úgyis finom.
A spagettit a csomagoláson feltüntetettnél 1-2 perccel kevesebb időre
feltettem forrásban lévő sós vízben főni.
Egy kevés olivaolajra rátettem a szardellafiléket és a vékonyra
szeletelt fokhagymát és elkezdtem melegíteni. Folyamatosan kevertem, a
szardellákat szétnyomkodtam, de vigyáztam, hogy a fokhagyma ne égjen meg.
Hozzátettem a felkarikázott olajbogyókat, és hozzáöntöttem a
paradicsomot. Az egyszerűség kedvéért zöldfűszerekkel ízesített sugo mártást
használtam. A konzerv darabolt paradicsom szerepel a receptben, de ahhoz azért legalább a bazsalikom nekem kívánkozik.
Hozzáadtam a kapribogyót is és félrehúztam addig, amíg a tészta el nem
készült.
A tésztát csak spagettiszedő kanállal kiemeltem a vízből, kicsit
lecsöpögtettem és rátettem a mártásra. Így jutott egy kevés a főzővízből, ami
selymesebbé tette azt. A spagetti is
készre tudott főni az 1-2 perc alatt,
amíg tűz fölött összeforgattam az egészet.
Tálaláskor a tetejére tettem néhány vékony szelet hegyes erős paprikát
és egy kis petrezselymet. Hogy a rosszlány feeling is meglegyen, elővettem a
piros-fekete sálamat, azzal terítettem meg neki ☺
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése