Még éppen hogy elkezdődött a jó idő, nem is reméltem, hogy
lesz már finom húsos és édes paradicsom. Ez a szabálytalan forma mindenesetre
ígéretes volt és nem is csalódtam. Nem a késő nyári telt ízek, de mégis... A mozzarellák már be vannak tárazva,
bazsalikom a balkonon, nagyon vágytam
már erre a végtelenül egyszerű csodás salátára.
Tavaly nagyon sokat ettem, egész nyáron, de a blogra
valahogy nem került fel. Túl egyszerű? Igen, az és éppen ebben rejlik
nagyszerűsége.
Hozzávalók:
igazi paradicsom (nem biliárdgolyó) paraszt vagy befőző paradicsomként
is árulják
mozzarella
friss bazsalikom levelek
extra szűsz olivaolaj
só
frissen őrölt feketebors
A paradicsom héját nem szeretem megenni, ezért forró vízzel
nyakon öntve, majd gyorsan hideg víz alá tartva pillanatok alatt eltávolítom.
A paradicsomot ½ centis szeletekre vágtam ezután, ugyanígy
tettem a mozzarellával is, azokat kicsit vékonyabbra, de szintén
szeletekre. A tányérra sorban elkezdtem
lerakni alul egy piros, felül egy fehér.... Cikkekre is vághatjuk, sőt a
mozzarellát kézzel tépkedve is a tányérra tehetjük.
Megsóztam, tekertem rá a borsból és bőkezűen meglocsoltam
olivaolajjal. A friss bazsalikomleveleket összevissza rászórtam a tányérra
végül.
Már csak a friss tengeri szellő hiányzik mellőle (az viszont
nagyon-nagyon).
Ez pedig az egyik tavalyi tálalás:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése