Igaz, hogy szinte egész évben
kapható már a finom zöld gyenge karalábé, azért valahogy mégis a tavaszhoz
kötődik nekem igazán. Talán azért, mert akkor kezd életre kelni a piac, ott a
sok friss üde zöld salátaféleség, a sárgarépa, retek, hagyma.
Tejfölösen igazán finom leves
lett belőle.
1 karalábé
2 kicsi sárgarépa
vöröshagymakrém
fokhagyma vékonyra felszeletelve
zöldség alaplé (leveskockából)
tejföl + 1 kávéskanál liszt a
habaráshoz
friss és szárított snidling
betétként egy maréknyi apró
durumtészta
só
frissen őrölt szines bors
Nagyon egyszerűen készül, mint
bármely zöldségleves. Kevés olajon megfuttattam a hagymakrémet, hozzátettem a
felszeletelt fokhagymát és pár perc keverés után már ment is bele a
felszeletelt sárgarépa és a hasábokra vágott karalábé. Kicsit átkevertem, majd
a zöldség alaplével felöntöttem. Sóval, borssal és szárított snidlinggel
fűszereztem.
Hamar előfőttek a zöldségek, ekkor az apró tésztát is beletettem és 5-6 perc alatt készre főztem. A lisztből elkészítettem a habarást néhány evőkanál tejföl segítségével, amit aztán óvatosan a levesbe eresztettem folyamatos keverés mellett. Pár percig forraltam, végül a felaprított friss snidlinget a tetejére szórta, elzártam a gázt és letakartam egy fedővel. Kis pihentetés után lehetett is tálalni.
Itt is finomsagos :)
VálaszTörlésEz pont olyan, mint amit gyermekkoromban ettem. Mi tészta helyett rizst főztünk bele.
VálaszTörlésÚgy sem lehet rossz, de tényleg rémlik valami, azt hiszem ettem én is olyat.
Törlés