Spárgázzunk ! Egészen elfogadható
áron kapható már a spárga, a szezon pedig rövid. Mindent bele, spárgát is
spárgával ☺ Egy csomaggal vettem
gyönyörű zsenge zöldet és néhány szálat kivettem a vasárnapi villásreggelihez. Már ennyi is elég, hogy íze és látványa
feldobja az ételt.
2 tojás
5 szál zöld spárga
2 kicsi szárzeller
1 teáskanál kukoricaliszt
reszelt Gouda sajt
currypor
koiriander levél
só
frissen őrölt feketebors
A spárgákat 1-2 percig főztem sós, enyhén cukros vízben, majd gyorsan hideg
víz alá tettem őket. Ugyanabba a vízbe beledobtam a 3-4 mm-esre szeletelt
szárzellert, majd azt is lehűtöttem.
Szép élénk zöld színüket így sikerült is megőrizni.
A 2 tojásból egy kevés kukoricaliszttel omlettet kevertem, ebbe tettem
egy késhegynyi curryport és kb. 1 teáskanálnyi szárított koriander zöldet. Só,
frissen őrölt borsot, végül a lereszelt Gouda sajtot is beleforgattam.
Serpenyőben felforrósítottam egy nagyon kevés olivaolajat és beetettem a
zellert. Alaposan keverve rázva pirítottam egy pár percig, majd a tojásos
keveréket ráöntöttem és mint a palacsintát egyenletesen eloszlattam a
serpenyőben. Takarékra vettem a lángot és hagytam szépen alulról sülni. Közben
a spárgákat is a tetejére tettem.
Amikor már látszott, hogy alulról szép pirosra sült, a tetejére szórtam
még egy kis reszelt sajtot és betettem a sütőbe a grill alá. Itt nyerte el
végső színét és állagát, kicsit meg is emelkedett, a sajt pedig rápirult és a
spárga is kapott egy kis pírt.
Tálaltam és azonnal neki is álltam a falatozásnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése