illetve bármilyen más rövid
tészta. Az eper és a spárga szerencsés találkozását már tavaly megtapasztaltam
az epres spárgás rizottóban. Biztos voltam benne, hogy egy finom tésztával sem
fogok mellényúlni. A citromos olivaolajos köntös pedig mindkét főszereplőnek
nagyon jót tett.
25 dkg gemelli (copfocska) vagy
más rövid durum tészta
30 dkg spárga
1 nagy maréknyi aprószemű eper
½ citrom lereszelt héja és leve
1 gerezd fokhagyma
frissen őrölt feketebors
½ dl extra szűz olivaolaj
A spárgáról letörtem a fásabb
részt, blansíroztam és a fejeket meghagyva a szárat feldaraboltam. Az epret
megmostam és négybe vágtam. Az olivaolajat kis üvegbe öntöttem, beletettem a
reszelt citromhéjat és tekertem bele feketeborsot is.
A tésztát bő sós lobogó vízben
odatettem főni. Közben a kis üveg aromás olajból öntöttem egy lábasba, ebbe
tetem bele a vékonyra szeletelt fokhagymát. Kicsit megdinszteltem, majd
rátettem a spárga szárakat. Pár perc alatt megpároltam néhány evőkanál tészta
főzővizet hozzátéve, de ropogósra hagyva őket . A spárga fejeket csak ekkor
tettem bele, azzal már csak átforgattam.
Az aromás olivaolajba
belecsavartam egy fél citrom levét és alaposan összeráztam.
A megfőtt tésztát beleborítottam
a spárgás szószba, és jól összekevertem, ráöntöttem a citromos dresszinget és
azonnal tálaltam. Az epret a tányéron szórtam a tetejére és még egy kis
bazsalikom levéllel is megbolondítottam.
Eper spárgával! Ki gondolná! Mégis milyen jó ötlet!
VálaszTörlés