Tonhalas tésztát már kétféle
változatban is készítettem. Volt paradicsomosan és avokádóval megspékelve. A
mostani egy hirtelen ötletből született. A pár hónappal ezelőtt, még a Meyer
citrom szezonban összedobott citromos spagettit kívántam meg és ha már kéznél
volt egy tonhal konzerv is, akkor miért ne. Mondhatom, a legütősebb, legüdébb
változatot sikerült megalkotnom ☺
25 dkg durum penne, vagy más
rövid tészta
1 doboz tonhal konzerv (steak v.
törzs) lehetőleg nem a miszlikbe
aprított
½
citrom leve és lereszelt héja
frissen őrölt feketebors
1 – 2 gerezd fokhagyma
friss durvára vágott petrezselyem
oliva olaj
só
Már rutinosan tettem reggel egy
kis üvegbe a körülbelül szükséges olivaolajat és reszeltem bele citromhéjat,
őröltem bele egy kevés sót fekete borsot. Lezártam és időnként megráztam. 1 óra múlva már jó illata volt, a citromhéj
kiadta az aromáját.
A fokhagymát vékonyra szeleteltem
és kevés olivaolajon megfuttattam. Közben a tésztát is odatettem főni lobogó
sós vízbe. A fokhagymás olivaolajat a
tészta főzővizéből néhány kanálnyival tartalmasabbá tettem, majd beleborítottam
az elkészült tésztát. A kis üvegben lévő aromás olivaolajhoz most öntöttem hozzá
a citrom levét, jól összeráztam és az egészet a tésztára borítottam. Megszórtam
a petrezselyemmel és alaposan megrázva az edényt összeforgattam.
A tonhal darabokat az olajtól
lecsepegtetve a tetejére tettem és már tálaltam is.
Remek ötlet!!!
VálaszTörlésKöszönöm, finom is :)
Törlés