ami pontosan olyan egyszerű, mint
a neve ☺ Lassan vége az eper szezonnak,
hogy átadja a helyét a következő kedvenceknek. Azért még egy kis süteményt csak
összehoztam belőle, egy igazi gyors és
egyszerű kevert tésztát. Ez egy régi recept, mindenféle gyümölccsel működik.
Pont eperrel nem próbáltam még, hát most ez is megtörtént.
15 dkg liszt (finomliszt és 2-3
evőkanál kukoricaliszt keveréke)
8 dkg puha vaj
10 dkg cukor
vaniliás cukor
3 egész tojás
egy csipet só
1 teáskanál szódabikarbona
4 evőkanál tejföl
eper
nád kristálycukor a szóráshoz
Az epret kicsit korábban
megmostam, kicsumáztam és kettévágtam. papírtörlőre téve a vágott felével
felfelé hagytam száradni.
A vajat a cukorral, vaníliás cukorral,
a tojások sárgájával és a tejföllel alaposan kihabosítottam. A liszthez
hozzákevertem a szódabikarbonát, majd a keveréket kanalanként a felvert
masszához adtam és összedolgoztam.
A tojásfehérjéből a sóval kemény
habot vertem fel, amit aztán óvatosan a másik masszába forgattam.
A tortaformát kizsíroztam,
rétesliszttel megszórtam. A keveréket beleöntöttem, elegyengettem. Az időközben
megszáradt epreket vágással felfelé a tésztára tettem kevés helyet hagyva
közöttük. Végül megszórtam a nádcukorral.
180ºC-on légkeveréssel 25-30 perc alatt megsütöttem. Tűpróbával
azért ellenőrizzük le, mielőtt kivesszük. Nagyon tetszik ennél a sütinél, ahogy
a megemelkedő tészta körbenövi a gyümölcsöket.
Kínáljunk mellé vanília fagyit,
krémet, madártejet. De megszórhatjuk még melegen levendulás kristálycukorral,
rózsaszirmokkal is.
Nagyon gusztusos, finom sütemény! :)
VálaszTörlésKöszönöm Marisz :)
Törlés