Még van spárga és már van nagy meleg, amikor jólesnek a
krémlevesek. Hidegen is, melegen is hűsítőek. Ezt a hatást tovább fokozhatjuk
egy kis friss mentával és joghurttal. A gyors folyadék pótlásnak igen kellemes
módja ☺
½ kg fehér spárga + ha van 1 – 2 db zöld a díszítéshez.
1 teáskanál vöröshagymakrém
1 gerezd fokhagyma
citromhéj
zöldség alaplé
lestyán
snidling
frissen őrölt bors
szárított fodormenta
szárított Jalapeno paprika (opció, de jó bele egy kis
csípősség)
görög joghurt
kukorica keményítő
Mindkét fajta spárgából bevásároltam azzal a szándékkal,
hogy megpróbálok a zöldből lefagyasztani télire. Egy gyors blansírozás után
éppen száradtak, amíg a fehérből elkészítettem a krémlevest. 2-őt el is csentem
belőle.
Egy kevés olajra rádobtam a vékonyra szeletelt fokhagymát és
egy kiskanálnyi vöröshagyma krémet, majd a meghámozott fehér spárgákat is.
Felengedtem a zöldséglevessel, megfűszereztem: a szárított fűszerek is most
kerültek bele (lestyán, fodormenta) és 8 – 10 percig főztem.
Közben 1 teáskanál kukoricakeményítőt kicsi vízzel simára
kevertem, hozzátettem 2 evőkanál görög joghurtot is.
A levest összeturmixoltam, majd folyamatosan keverve
hozzáöntöttem a kikevert joghurtot. Éppen csak egyet rottyant és már el is
zártam. Szárított snidlinget szórtam a tetejére és rátettem a fedőt.
A tányéron friss mentalevéllel megspékeltem és a 2 szál
blansírozott zöld spárgával díszítettem.
Melegen nagyon jó, hidegen pedig még jobb ☺
Hát igen, de sehol sem kapok zöld spárgát. A fehér meg mindig szálkás. A kis falvaknak sok előnye van, de az áruellátás nem tartozik közéjük.
VálaszTörlésNagyon guszta a leves.
A zöld itt csak dísz, el is maradhat Ani. A fehérhez meg talán szerencse kell. Én fehéret most vettem először és nem volt fás, igaz, elég vékonyka sípok voltak.
Törlés