Belelendültem a „poharazásba” de egy
jó kis hideg leves megmozgatta a fantáziámat, amit éppen akkor találtam meg,
amikor egy már-már kidobásra ítélt kígyóuborka árválkodott a hűtőben. Az
alapötletet aztán a magam képére formálva született meg ez a koktél, ami végül
elég messze esik az ötletadó recepttől, de ez így van jól ☺ A színén kívül más hasonlóság nincs is.
Ne feledkezzünk meg arról sem,
hogy meleg időben nem csak a folyadékot, de a sót is pótolni kell. A tavaly eltett medvehagyma pesto pedig jobb környezetbe nem is kerülhetett volna ☺
Hozzávalók:
1 nagy kígyóuborka
1 kávéskanál medvehagyma pesto
(ha nincs, akkor 1 gerezd fokhagyma)
kapor
petrezselyemzöld
só
frissen őrölt fekete bors
néhány evőkanál tejföl vagy
joghurt
hidegen sajtolt repceolaj a
tetejére
Az uborkát csíkokban meghámoztam
és a nagylyukú reszelőn lereszeltem. Hozzátettem a pestot, a fűszereket, a
tejfölt és egy kevés olajat. Botmixerrel jól összemixeltem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése