Tejes karalábéfőzeléket képzeltem
el mára, ráadásul a régen használt lestyánnal fűszerezve. Szerencsére a
mostani zöld karalábékkal már biztosra lehet menni, ropogósak és finomak, ezért
nem is szoktam agyonfőzni őket. A sajtos omlett kitűnő feltét hozzá, főleg, ha
egy kis reszelt sajttal is megbolondítjuk.
karalábé
szárzeller
erős paprika
lestyán
tejes habarás
bors
só
tojás
kukoricaliszt
reszelt Gouda
Mennyiséget nem írok most, de fejenként kb. 1 karalábéval és
1 – 2 tojással lehet számolni. Kis olivaolajon kezdtem néhány karika erős
paprikával, a felkockázott karalábéval, majd a felszeletelt szárzeller is ment
mellé. Fűszereztem, felöntöttem egy kis vízzel. Alig kellett párolni őket,
hamar elérték az általam kedvelt „res” állagot. Közben elkészítettem egy tejes
habarást. A lábasba öntöttem még tejet és vizet is, beletettem a tejjel
elkevert lisztet és kiforraltam.
A picike blini sütőben pedig elkészítettem az omlettet. Ha
több személyre készül, akkor persze nagyobb serpenyő kell, ekkor a kész
omlettből nagyon guszta cikkeket vághatunk ki. A felvert tojásba belekevertem
egy kevés kukorica lisztet és reszelt Gouda sajtot. Amikor alulról már megsült,
betettem a sütőbe a grill alá és felül is készre sütöttem. Felnégyeltem,
rátettem a főzelék mellé a tányérra és már készen is volt a könnyű nyári ebéd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése