David Rocco olyan guszta
brokkolis tésztát főzött nem olyan régen a TV-ben, hogy feltétlenül el kellett
készítenem. Saját fagyasztású brokkolim volt is hozzá, jóféle fussili is és még
egy bontott zacskó fenyőmag is árválkodott a fiókban. Némi Grana Padano, egy
kevés petrezselyem és már kész is.
25 dkg durum tészta – rövid fajta,
itt fusilli
minimum 6-8 brokkoli rózsa, de
lehet egy egész adag is
finomra reszelt Grana Padano sajt
pirított magok, ami éppen kéznél
van
frissen őrölt fekete bors
1 gerezd fokhagyma vékonyra
szeletelve
néhány karika erős zöld paprika
petrezselyemzöld durvára aprítva
A brokkolit már reggel elővettem
kiolvadni, majd kisebb darabokra vágtam.
A fenyőmagot száraz serpenyőben
megpirítottam.
Vizet forraltam, bőven sóztam és
– itt jön a lényeg – a tésztát a brokkolival együtt beletettem a vízbe
főni. A tészta főzési útmutatója szerinti ideig együtt kell főniük, ez
általában nem több 8-9 percnél.
Közben olivaolajon megfuttattam a
fokhagymát és a felkarikázott erős paprikát.
A tészta főzővizéből néhány
evőkanálnyit ráöntöttem, beleszórtam a pirított fenyőmagot és őröltem rá egy
kevés borsot is.
A leszűrt tészta – brokkoli
egyveleget ráborítottam az olajos alapra, jól el is kevertem, miközben forraltam
1-2 percig.
Azonnal tálaltam, a tetejére
szórtam a reszelt sajtot és a petrezselymet.
Hihetetlenül finom és igen
gyorsan elkészülő fejedelmi ebéd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése