Igazi klasszikus, bár egy kis
csavar azért került bele. A nokedlibe, ugyanis egy kis kukorica liszttel
bolondítottam meg. Hogy attól-e, vagy csak azért, mert nagyon régen ettünk
ilyet, az egész étel úgy ahogy volt hamar eltűnt a tányérról.
½ kg csiperke gomba durvára
felszeletelve
2 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál sűrített paradicsom
pirospaprika jó bőven
só
frissen őrölt bors
tejföl
friss snidling a díszítéshez
A nokedlihez:
1 tojás
25-30 dkg liszt (1/3
kukoricaliszt, 2/3 búza finomliszt)
víz
só
A gombát folyó víz alatt kefével
alaposan megtisztítottam, majd nem túl vékonyra felszeleteltem. Zsíron
megdinszteltem az apróra vágott vöröshagymát és afokhagymát, beletettem a
paradicsompürét, majd félrehúzva az edényt a pirospaprikát is. Ment bele a
gomba, só, bors. Ezután meár elkészült magától, időnként megkevertem csupán.
Közben a nokedli tésztáját is
összeállítottam: a felvert tojáshoz hozzáöntöttem először kb. 1,5 deciliter
vizet, majd beletetem a liszteket, a sót és símára kevertem. Szükség esetén
mehet még víz, lágy tészta legyen. Nem kell
- nem is szabad – nagyon kidolgozni, csak kézzel fakanállal bőven elég.
Lobogó forró vízbe sót tettem,
olajat is egy keveset (ebbe kell, ez nem olasz pasta) és beleszaggattam a
nokedlit. A nokedli szaggatót is meg lehet olajozni egy kicsit, a felületét,
akkor nem fő rá a hőtől a tészta, illetve könnyebben belecsusszan a forró vízbe
a nokedli.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése