avagy a Háza Ura kedvence ☺ Ehhez képest még nem próbálkoztunk
meg vele, talán egyszer régen, de az elég felejthetőre sikeredett. Most a
Streetkitchen blogon egy nagyon izgalmas és egyszerűnek ígérkező receptre
bukkantunk, igaz más töltelékkel. A
szósz onnan, a töltelék innen.... így lett kerek, azaz inkább cső.....
Hozzávalók:
16-18 db száraz durum canelloni
cső
½ kg ricotta
kb. 20 dkg fagyasztott leveles
spenót
1 tojás sárgája
só
frissen őrölt bors
2 fej hagyma (lehetőleg valami
lágyabb fajta)
3-4 gerezd reszelt fokhagyma
½ liter passata (paszírozott paradicsom)
szerecsendió
pizza zöldfűszer keverék (oregano,
rozmaring, kakukkfű, bazsalikom)
só
frissen őrölt bors
2 púpozott evőkanál reszelt
parmezán
1 csomag mozzarella felszeletelve
(125 grammos)
A spenótot sós vízben pár percig főztem, éppen csak hogy felengedjen. Leszűrtem, jól kinyomkodtam.
A ricottát a tojás sárgájával és a fűszerekkel jól elkevertem, majd a durvára darabolt spenótleveleket is beletettem. Habzsák segítségével megtöltöttük vele a száraz csöveket - itt egyértelműen kell a 4 kéz.
A hagymát apróra vágtam és pároltam egy kicsit olivaolajban. Amikor félig megpuhult beletettem a reszelt fokhagymát, majd felöntöttem a passatával. Sóval, frissen őrölt feketeborssal és reszelt szerecsendióval ízesítettem. Következtek a zöldfűszerek is, majd összeforraltam. A végén beletettem a reszelt parmezánt is.
A szósz kb. 1/3-át kivettem egy
edénybe, a megtöltött tésztacsöveket elhelyeztem az edényben lévő paradicsomszószban
(praktikus olyan edényt használni, amit a lángról egyenesen a sütőbe
tehetünk). A tetejére került a félretett
szósz és a felszeletelt mozzarella, majd egy kevés só és bors is.
Betettem a sütőbe 180ºC fokra légkeveréssel és 30 perc
alatt megsütöttem.
A sütőből kivéve egy kevés
bazsalikomos vajat olvasztottunk még rá. Nagyon finom volt és sokkal egyszerűbb
elkészíteni, mint ahogy elsőre látszik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése