Ezt a salátát könnyű összerakni.
A nehézség abban lehet, hogy egyszerre megkapjuk a hozzávalókat. Talán mostantól egyszerűbb lesz, mert jönnek
majd az egyre jobb ízű narancsok. Az édesköményhez meg szezontól függetlenül
hozzájuthatunk, ott a kérdés csupán az, mennyit szánunk rá. Kis utánajárással
és szerencsével azonban nem lesz ez egy eget verően drága saláta. Az ízélmény
pedig mindent megér ☺
1 db nagyobb narancs
1 db édeskömény gumó
½ - 1 doboz cottage cheese (ricotta
vagy túró is jó lehet)
repceolaj
só
bors
balzsamecet krém
Az édeskömény külső vastag
rétegét leszedtem és a belső lágyabb részt hosszában felszeleteltem. Előtte
azonban megmentettem a szép zöld levélkéit. Ha tehetjük, olyan gumót
válasszunk, amin minél több van ebből a fátyol szerű kis levélből.
A narancsot meghámoztam, a fehér
részeket is alaposan eltávolítottam, majd kifiléztem. Aki szereti, illetve nem
bánja a belső hártyákat, az ezt a lépést akár ki is hagyhatja. Függ ez azért
erősen a narancs fajtájától is.
A tányérra sorakoztattam az
édeskömény szeleteket és a narancs cikkeket. A cottage cheese-ből két evőkanál
segítségével „galuskákat” formáztam, azokat is a tányérra helyeztem. Az egészet
megfűszereztem a sóval és a frissen őrölt feketeborssal. Meglocsoltam egy kevés
hidegen sajtolt illatos repceolajjal és pötyögtettem rá a balzsamecet krémből.
Végül a félretett kis zöld levélkékkel díszítettem.
Kiváló vacsora csak úgy magában is.
Kiváló vacsora csak úgy magában is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése