Mindössze egy fél csirkemell volt
itthon, így a spanyol szakácskönyvemből kinéztem egy jó kis előételnek való
citromos csirke csíkok receptet. Aztán ez alakult tovább, mert közben a hűtőből
előkerültek ilyen - olyan zöldségek és gyümölcsök. Végül ebéd lett belőle ☺
csirkemell filé személyenként egy
fél
retek
lilahagyma
Alex körte
vegyes zöld saláta levelek
tejföl
olivaolaj
citromlé
sumak
fokhagyma
citromlé
A csirkemellet vékony csíkokra
vágtam, megszórtam reszelt citromhéjjal, frissen őrölt feketeborssal és 1 óra
hosszat hagytam pácolódni.
Amíg pácolódott a csirkemell,
felvágtam a salátának valókat, elkészítettem a dresszinget a tejfölből,
olivaolajból, sumakból, fokhagymából és citromléből, végül összeállítottam a salátát és jól
összeforgattam az egészet. Tányérra tettem és következett a csirkemell.
Sütés előtt megsóztam, aztán
wokban kevés wok olajon jól odapirítottam. A végén jött a legjobb rész: az
előre kifacsart citromlevet ráöntöttem, majd ezzel a pazar szafttal együtt a
húst a salátára borítottam. Végül még
friss petrezselyem zölddel koronáztam meg a művet.
Azonnal fogyasztandó pirítóssal, de méginkább arab kenyérrel, pitával, tortillával.
Azonnal fogyasztandó pirítóssal, de méginkább arab kenyérrel, pitával, tortillával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése