krémlevesből sosem elég, ugyebár ☺ De azért nem árt, ha az is mindig
másmilyen, akkor egész biztosan nem un rá az ember. Most olyan lett, ami még
nem volt. Batáta, azaz édesburgonya. És céklachips... ez megint egy újdonság,
ez üzleti, de készíthető házilag is, ahogy utána olvastam.
1 nagyon méretes, vagy 2 kisebb
batáta
alaplé (tetszőlegesen, de akár
víz is lehet)
őrölt szerecsendió
fahéj
chili pehely
durvára őrölt citrombors
só
olivaolaj
A felkockázott batátát
olivaolajon átforgattam, majd felöntöttem az alaplével és puhára főztem. A
fűszereket is beletettem, végül botmixerrel nagyon simára mixeltem. Kb. ennyi a
művelet, a tányéron azonban elkel valamilyen roppanós levesbetét mindenképpen.
Cékla chipszre esett a választásom.... de levesgyöngy, kruton vagy hasonlók is
jöhetnek bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése