Amióta megvan a kicsi, 17
cm-es kuglóf formám, még nagyobb örömmel sütök kuglófot. Nagyon szeretjük, a
délelőtti kávé mellé ideális egy szeletke belőle. Ez a mennyiség hamar elfogy,
nincs ideje megszáradni és inkább nekiállok egy újabbnak, ha nem volt még elég
belőle ☺
18 dkg finomliszt (esetleg
tönköllyel keverve)
½ sütőpor
csipetnyi só
10 dkg vaj
8 dkg cukor
1 cs. vaniliás cukor
100 dkg ricotta
½ citrom reszelt héja
2 tojás
2-3 evőkanál tej
kandírozott narancshéj
Először kikevertem a vajat a
cukorral, citromhéjjal, vaniliás cukorral, majd egyenként beletettem a
tojásokat és azokkal is habosra kevertem. Következett a ricotta és a tej, addig
keverve, amíg szép sima folyadékot nem kaptam. Ezután a sütőporral és sóval
elkevert lisztet adagoltam kanállal hozzá. Végül belekerült a kandírozott
narancshéj is.
A formát kivajaztam és
rétesliszttel megszórtam. Ebbe öntöttem a masszát, melyet aztán a 180ºC-ra előmelegített (alsó-felső
állás) sütőbe toltam. 10 perc után kicsit csökkentettem a hőmérsékletet és
további 35-40 percig sütöttem. Tűpróbával ellenőrizzük, az a biztos !
Kicsit hagytam hűlni, utána kiborítottam a formából. Amikor kihűlt, lehetett szépen szeletelni.
Kicsit hagytam hűlni, utána kiborítottam a formából. Amikor kihűlt, lehetett szépen szeletelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése