Eredetileg egy nagyjából standard
Coleslaw lett volna. Ha nem borsózna a hátam az „újragondolt”
kifejezéstől, akkor annak nevezném ☺ Elsőként a dresszinget kevertem ki és elég soknak találtam. Mindössze
1 szál sárgarépa meg egy miniatűr káposzta volt lereszelve és nem tetszettek az
arányok. Ekkor jött a jól ismert kutakodás. Egy öklömnyi zellergumó és 3 db
körte került a kezembe, amikkel már teljesen helyreállt a rend.
Hozzávalók:
1 kicsi fejes káposzta
1-2 db sárgarépa
1 közepes zellergumó
3 db körte (ne legyen túl puha)
½ doboz görög joghurt
1 kiskanál mustár
1 kiskanál majonéz
egy kevés fokhagymapor
2 – 3 teáskanál méz
1 teáskanál sherry ecet
só
frissen őrölt fekete bors
cayenne chilipor ízlés szerint
hidegen sajtolt repceolaj
petrezselyemzöld
A fűszerezéssel nem kell csínján
bánni, mert a belekerülő sok nyers zöldség-gyümölcs felveszi az ízeket. Legyen
tehát nagyon intenzív.
Először a dresszinget kikevertem,
majd a robotgép nagy lyukú reszelőjével sorjában lereszeltem a hozzávalókat.
Ezeket beleforgattam a dresszingbe és ment az egész egy dobozban a hűtőbe.
Egy kis időre feltétlenül szükség
van, hogy összeérhessenek az ízek. Utána viszont.... lehet kanalazni húsok
mellé, vagy csak magában is.
A tipikus nem szép, de finom
kategória. Nem fotogén, vagy csak én voltam ügyetlen, nem tudom, de sebaj ☺ A fő cél most is az volt, hogy
gyorsan leírjam, mielőtt elfelejtem.
Update: azóta újra elkészült,
almával, szárzellerrel is tökéletes ☺
EZ finomnak látszik pedig, határozottan!!!! :)
VálaszTörlés:) finom is :) De fotós legyen a talpán, aki jó képet csinál az ilyen salátákról :)
Törlés