nemhogy gyerekkori kedvenc, de
éppen annak a változatnak az ízét érzem a számban, amit Nagymamám, később pedig
Édesanyám készített. Kicsit édesre volt hangolva nálunk, és természetesen a
saját eltevésű paradicsomlével készült. Annyira egyszerűen, hogy szinte alig
tudtam reprodukálni ☺ Kicsit
más lett, de vállalom.
½ kg kiflikrumpli egyforma, 3
mm-es karikákra vágva
kevés vöröshagyma krém
1 gerezd fokhagyma vékonyra
szeletelve
2,5 – 3 dl passata (passzírozott
paradicsom)
só
cukor
frissen őrölt feketebors
bazsalaikom levelek a tetejére
Olivaolajat hevítettem és a
vöröshagyma krémet és a felszeletelt fokhagymát megfuttattam rajta. Rátettem a
krumplit, sóztam, őröltem rá borsot és kevés vízzel fedő alatt félig
megpároltam. Ezután öntöttem fel a paradicsommal, tettem hozzá egy kevés cukrot
és fedő nélkül készre főztem, A felesleges víz elpárolgott belőle és kellően be
is sűrűsödött.
Teljesen felesleges bármilyen
rántás vagy egyéb sűrítő anyag, a lassú rotyogással pont a kíván állagot tudjuk
elérni. Végül ha nincs friss levelünk, akkor a fagyasztva szárított bazsalikom
is megteszi, amivel a végén megszórhatjuk.
Lehet mellé sült hús, tükörtojás,
bundás kenyér bármi, ami jól esik. De ha kihűlt, langyosan önmagában is nagyon
finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése