2020. április 16.

Füstös tojáskrém


Imádjuk a „zöld” tojást, azt a keményre főtt tojást, ami jó hosszú ideig együtt fő a füstölt sonkával / tarjával. Amikor kettévágjuk, zöld csík veszi körül a sárgáját, a fehérje pedig kissé fáradt fehér színű. Ha még meg is repesztjük a héjat és úgy fő tovább, akkor jó kis füstös ízre tesz szert.



Hozzávalók:

sonkalében főtt tojás
zöldhagyma
mustár
hegyes erős paprika
krémsajt v. vajkrém
bors

A főtt tojásokat reszelőn lereszeltem (a kisebb lyukún), a zöldhagymát apróra metéltem, a paprikán szintén nagyon apró kockákra vágtam és a többi hozzávalóval elkevertem.

Egyszerű kence, amihez lehet friss retket ropogtatni. Ha sok sok lett a főtt tojás, akkor így újra hasznosíthatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése