Jó, jó a füstölt sonka, tarja,
stb., de így húsvét másnapján – a tegnapi sólet után pláne - már jól esik egy
másfajta, kicsit könnyebb ebéd. Így esett a választás erre az ízig-vérig
tavaszi csirkés ételre. Véletlenül ☺
volt itthon pesto, amit egyébként gyerekjáték elkészíteni, itt a leírás hozzá.
1 egész csirkemell ketté vágva
2 evőkanál genovai pesto
5 dkg natúr friss sajt
pankó morzsa (maradék kifliből
készült)
pár szem koktél paradicsom
5 dkg fenyőmag
2,5 dl basmati rizs
olivaolaj
só
frissen őrölt bors
fokhagyma granulátum
A csirkemell filékbe zsebet
vágtam, belül megszórtam kevés liszttel és fokhagyma granulátummal. A szűz
részt levágtam, azt külön fűszereztem. A friss sajtot összekevertem a pestoval
és habzsákba tettem. Óvatosan betöltöttem a „zsebbe”, majd hústűvel összetűztem
a nyílást.
Kívülről sóztam, borsoztam a
csirkemelleket, alul – felül pedig pankó morzsával borítottam be.
Egy kerámia tálat vékonyan
kiolajoztam, beletettem a csirkemelleket, mellé a szűz filéket és mellé szórtam
a koktél paradicsomokat. Megspricceltem olivaolajjal és a 180ºC-ra
(légkeveréssel) előmelegített sütőbe toltam és ½ óra alatt megsütöttem. Az
utolsó 5 percre szórtam rá pár szem fenyőmagot.
A rizst 2-szeres mennyiségű sós
vízben 12 perc alatt készre főztem és az előre megpirított fenyőmaggal és
bazsalikommal ízesítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése