réteslapból csináltam, de
teljesen jó lett ☺ Került bele
csirkemell filé is, hogy kicsit tartalmasabb legyen. Igazi tavaszi ebéd volt,
ablakok nyitva, madárcsicsergés és könnyű nyári rozé volt a kísérő.
½ csirkemell filé
2 sárgarépa reszelve
1 cukkini reszelve
2 szál zöldhagyma felkarikázva
1 cs. réteslap
gyömbér
szójaszósz
rizsecet
méz
A csirkehúst kicsi darabokra
vágtam, szecsuáni borssal, fokhagymaporral és narancsos borssal jól megszórtam
már a sütése előtt néhány órával. Amikor sorra került megsóztam és kevés
kukoricakeményítőt szórtam rá. Wok serpenyőben kevés repceolajon megpirítottam,
majd félretettem.
A zöldhagymát kevés olajon
megfuttattam, majd először a répát adtam hozzá és tovább pirítottam, éppen csak
ressre. A cukkinit is hozzátettem, ezzel csak pár percig forgattam össze,
meglocsoltam egy kevés világos szójaszósszal és rizsecettel. Végül visszatettem
bele a csirkét, ráreszeltem a gyömbért és rászórtam a zöldhagyma zöldjét és
készen is volt a töltelékem.
A réteslapokat hosszában
kettévágtam. Egyesével kezdtem feltekerni őket: a töltelékből k. 2 evőkanálnyit
rátettem az egyik oldalára, majd a széleket behajtva óvatosan feltekertem. Úgy
tettem a tepsibe, hogy a hajtás alul legyen. Végül megkentem olajjal és
megszórtam szezám maggal. 25 percig sütöttem 200ºC fokon.
9 db tekercsem lett ebből az
adagból. Mivel szándékosan kevés sót tartalmaz a töltelék, hogy a zöldségek ne
eresszék ki a levüket, egy intenzív szójás-mézes-ecetes mártogatós készült
mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése