a zsemlével sűrített spenót az
egyik gyengém (a másik a besameles változat). Utóbbi időben leszoktam a
pürésített spenótról, inkább a rusztikus, leveles változatot használtam. Ehhez
azonban az a régi időket idéző, szép sötét krémes spenót alapanyag kell, hogy teljesen hozza azt a bizonyos
„főzelék” – et. Az omlett meg, tekercses, kicsit keleti ízű, de mégis szerették
egymást.
40 dkg spenót püré (persze friss
még jobb)
1 szikkadt zsemle
1-2 gerezd fokhagyma
frissen őrölt feketebors
víz és tej tetszőleges arányban
2 tojás
szójaszósz
rizsecet
Egy kevés olajon éppen csak
megfuttattam a fokhagymát, majd rátettem a nagyjából kiolvadt spenót pürét.
Öntöttem hozzá vizet, megsóztam, megborsoztam és amikor felforrt, elkezdtem
beletenni az aprítógéppel összemorzsolt zsemlét. Tej, víz és zsömle következett
megint, amíg úgy nem gondoltam hogy elég a mennyiség és megfelelő a sűrűség.
Végül beállítottam az ízeket és kész is volt.
Az omletthez a tojás felvertem egy
kevés szójaszósszal és még kevesebb rizsecettel. Forró, vékonyan kiolajozott
serpenyőbe kanalanként tettem bele, majd amikor kicsit megsült, félbehajtottam
és újabb kanállal megint. A végén egy palacsintához hasonló tekervényt kaptam,
ennek szép tömörnek és szabályosnak kéne lennie, hát az enyém nem ilyen lett.
Nagyon finom viszont. Ferdén felvágtam és ment a tányérra a spenót mellé.
Itt megtekinthető a japán technika, lehet gyakorolni ☺
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése