2021. január 15.

Körömpörkölt

Ez az az étel, amit nem mindenki szeret, nálunk is csak én rajongok érte. Nem igazán érdemes 1 – 2 adagért nekiállni. De mindig van egy mentő ötlet, ami jelen esetben a kocsonya főzés volt. Ha már úgyis órákig főnek a körmök a kocsonyának való edényben, akkor abból ki is lehet menteni pár darabot és abból lehet egy remek körömpörkölt.



Hozzávalók:

sertés köröm
4 közepes burgonya
1 kisebb fej vöröshagyma
sertészsír
őrölt pirospaprika
őrölt kömény
sóban eltett darált zöldpaprika

Nincs annál rosszabb, mint amikor csontszilánkok miatt nem lehet jóízűen megenni egy ételt. Ez a kocsonyára is áll, meg a körömpörköltre is. Ezért fűrésszel feldarabolt körmöket vettünk, ráadásul nagyon szépek voltak.

Ha nem kocsonyában kezdi az életét a köröm, akkor sóval, egész borssal, vöröshagymával ízesített kevés vízben kuktában elő szoktam főzni. Ezután megy rá a pörkölt alapra a lével együtt és azzal fő tovább. Most a kocsonyalével dúsítottam, ettől még ízletesebb lett. 
A krumplit illetően ehhez csakis a vele főtt krumpli az igazi (nekem). Krémes és utánozhatatlan állaga lesz.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése