Ez az az étel, amit nem mindenki szeret, nálunk is csak én rajongok érte. Nem igazán érdemes 1 – 2 adagért nekiállni. De mindig van egy mentő ötlet, ami jelen esetben a kocsonya főzés volt. Ha már úgyis órákig főnek a körmök a kocsonyának való edényben, akkor abból ki is lehet menteni pár darabot és abból lehet egy remek körömpörkölt.
Hozzávalók:
sertés köröm
4 közepes burgonya
1 kisebb fej vöröshagyma
sertészsír
őrölt pirospaprika
őrölt kömény
sóban eltett darált zöldpaprika
só
Nincs annál rosszabb, mint amikor
csontszilánkok miatt nem lehet jóízűen megenni egy ételt. Ez a kocsonyára is
áll, meg a körömpörköltre is. Ezért fűrésszel feldarabolt körmöket vettünk,
ráadásul nagyon szépek voltak.
Ha nem kocsonyában kezdi az életét a köröm, akkor
sóval, egész borssal, vöröshagymával ízesített kevés vízben kuktában elő szoktam főzni. Ezután
megy rá a pörkölt alapra a lével együtt és azzal fő tovább. Most a
kocsonyalével dúsítottam, ettől még ízletesebb lett. A krumplit illetően ehhez csakis
a vele főtt krumpli az igazi (nekem). Krémes és utánozhatatlan állaga lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése