bővebben: ropogós bőrű lazac filé rukkolás paszternák pürével J ennyire az ért nem bonyolultak a dolgok J Azt még oda se írtam, hogy a püré
zsemlével sűrített, akár csak a spenótot szokás. De nézzük sorjában a részleteket:
Hozzávalók (2 adag):
személyenként egy kb. 10 dkg-os bőrös lazacfilé
1 hatalmas paszerternák (35-40 dkg)
1 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma, vagy hagymakrém
tej
1 zsemle
kb. 1 evőkanál magos édes mustár
frissen őrölt tarka bors
só
1 nagy marék rukkola
A főzelékhez a paszternákot vékonyra
felszeleteltem. Olivaolajon éppen csak megfuttattam a vékonyra szelt fokhagymát
és a vöröshagyma krémet. Rádobtam a paszternákot, kicsit pirítottam, majd
felöntöttem tej és víz keverékével. Sóztam, borsoztam. Fedő alatt puhára főztem
(10 perc alatt megfőtt és nem szálas, mint a petrezselyem gyökér).
Botmixerrel pürésíteni kezdtem és ekkor fűszereztem véglegesre a mustárral. A zsömle (ami akkor jó, ha kissé szikkadt már) kis kockákra vágva is ekkor került bele. Amikor kész volt és kellően krémes állaga lett, a durvára aprított rukkolát is beletettem és újra botmixereztem. Ezután már nem melegítettem, főztem tovább. A rukkola így megőrizte szép zöld színét és beltartalmát is.
Tálaláskor az egész tetejére még egy nagy
halom rukkolát tehetünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése