vagy kantoni rizs néven is találkoztam már vele. Tuttira azért találták ki, mert mindig van maradék főtt rizs ☺ Mert ehhez nem csak hogy azt felhasználhatjuk, egyenesen arra van szükség, hogy a rizs jól behűtve álljon rendelkezésünkre. Frissen főzött rizsből nem működik. Ebben pirított tésztás rizs képezte az alapot, de természetesen alap esetben egy egyszerű főtt rizst tudunk használni.
2 tojás
2 evőkanál zöldborsó
2 szál zöldhagyma
nagy marék spenót levél csíkokra
vágva
szójaszósz (világos)
só
frissen őrölt fekete bors
őrölt szecsuáni bors
hegyes erős paprika szeletek vagy
chili ízlés szerint
A wokba wok olajat (vagy más, de lehetőleg magas égéspontú olajat) öntöttem és jól felhevítettem. A tojásokat sóval, borssal felvertem és a wokba öntöttem, evőpálcikákkal folyamatosan kevergettem, így szilárdulás közben szétesett apróbb darabokra. Ezután ment bele a hideg rizs és a zöldborsó. Keverve és rázogatva felmelegítettem, jó pár percig tartott ez, végül meglocsoltam egy kevés világos szójaszósszal. Beleszórtam a csíkokra vágott spenót leveleket, végül a felkarikázott zöldhagymát is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése