2014. január 5.

Sült ananász

Sok gyümölcs szereti, ha vajban megkaramellizáljuk, némi fűszerrel megbolondítjuk és sülthús mellé tálaljuk. Jöjjön most az ananászos változat, ami szezontól függetlenül, akár hirtelen felindulásból is elkövethető – ahogy az nálunk is történt J
Persze ananász konzervnek azért kell lennie otthon.




Hozzávalók:

1 darabolt, enyhén cukrozott ananászkonzerv
1- 2 dkg vaj
szójaszósz (a világos változat)
balzsamecet krém
citrombors
narancsbors
só ízlés szerint

Az ananászt jól lecsepegtetjük, egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat és beletesszük az ananászt. Frissen őrölt borsot – lehet bármilyen fajtát – szórunk rá és dobva-rázva sütjük addig, amíg barnulni nem kezd. Ekkor rálocsolunk egy kevés szójaszószt és ha kell, sózzuk. Tovább sütjük, addig, amíg kicsit lekap. Ha kész, ráöntünk egy kevés balzsam krémet, vagy balzsamecetet (ez feloldja a serpenyő aljáról a leragadt részeket és az íze miatt is kell).


Akár karika formájában egészben is megsüthetjük, attól függ, milyen ananászunk van éppen.
Azon melegében tálaljuk, sülthússal, krumplipürével pazar

1 megjegyzés: