A vajas galuska volt a lényeg – ezt szerettem volna enni,
mert régebben sokszor volt, de valahogy feledésbe merült. Egy egyszerű mezei
tejfölös – tárkonyos zöldségragu leves lett az alap, ebbe kerültek a snidlinges
vajas galuskák.
Hozzávalók:
sárgarépa, fehérrépa, zeller tetszőleges arányban
néhány apró rózsa brokkoli (csak mert éppen volt itthon)
vöröshagyma, vagy hagymakrém
1 gerezd fokhagyma
petrezselyem
tárkony
provence-i fűszerkeverék
3 szem szegfűbors
frissen őrölt szinesbors
kevés chili pehely
kevés kurkuma (inkább a színe miatt most)
só
tejföl
1 tojás
liszt (kukorica + búza finomliszt)
snidling
vaj
Elkészítettem a zöldséglevest –
olivaolajra rádobtam a vékonyra szeletelt fokhagymát, a hagymakrémet és a
felszeletelt zöldséget, pirítottam egy keveset, majd felengedtem vízzel.
Beleszórtam a zöldfűszereket, a szegfűborsot, borsot, sót, kurkumát és a
petrezselymet. Hagytam főni, közben elkészítettem a vajas galuskát:
1 tojást felvertem, 1 szeletke
vajat belekevertem (20 dkg-os vajból ½ cm-es szelet kb.) sóztam, szórtam bele
fagyasztva szárított snidlinget és 1 evőkanálnyi kukoricalisztet. Villával
elkezdtem kidolgozni, innentől már búza finomlisztet tettem bele, annyit, hogy
nokedli állaga legyen.
Amikor a zöldségek már
megpuhultak a kíván állagúra, akkor kávéskanállal beleszaggattam a galuskákat a
levesbe. Néhány percig főztem, majd a símára kevert 1 nagy evőkanálnyi tejfölt
belekevertem és összeforraltam.
Tányérba szedve megszórtam egy kevés durvára aprított petrezselyemzölddel.
Csuda jól néz ki :) Egyébként is imádom ezeket a színes, zöldséges csodákat :)
VálaszTörlésKérlek nézz be hozzám, játékra invitállak :)
Köszönöm, megyek :)
VálaszTörlés