Télen is szükségünk van a nyers
salátákra, a kínálat azonban elég korlátozott. A cékla különösen értékes
anyagokat tartalmaz és amióta felfedeztem a hosszúkás fajtát, azóta nagyon
szeretem így elkészítve. Finom édeskés, lágy és kevésbé földes ízű, mint a
jóval elterjedtebb gömbölyű fajta. A sárgarépa szintén tökéletes, az
olivaolajjal előcsalogathatjuk az A vitamin tartalmát is.
1 nagy sárgarépa
2 kisebb, hosszúkás cékla
1 marék mazsola
őrölt kömény
őrölt édeskömény mag
só
frissen őrölt szines bors
só
olivaolaj
sherry ecet vagy más vörösbor
ecet
A céklát és a répát a nagy lyukú
reszelőn lereszeltem, ilyenkor még szépen látszanak a színek. Összeforgattam,
beletettem a mazsolát, megszórtam a fűszerekkel.
Meglocsoltam egy kevés
olivaolajjal és sherry ecettel és jól elkevertem. Ekkor már egyszín ciklámen
színben pompázott az egész ☺
Kicsit állhat, hogy érjen és 3 –
4 napot elvan a hűtőben műanyag dobozban. Olyan egyszerű és gyors, hogy nem
érdemes nagy mennyiséget készíteni belőle, inkább mindig frissiben.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése