2015. augusztus 10.

Saláta parádé

Paradicsom és uborka - ez az a két saláta hozzávaló, amire egész évben vágyunk, az igazán jóízű, érett példányokat azonban csak ilyen tájt lehet beszerezni. Használjuk ki a lehetőséget, még megunni sem fogjuk őket, hiszen a variációk tárháza szinte végtelen. Jöjjön itt néhány egyszerű, gyors, tökéletes nyári vacsorának való - csak úgy, ötlet szinten:Horiatiki alias „görög” saláta


Az igazit ott helyben tudjuk megtapasztalni, mert minden egyes hozzávalója egészen más ízű. Azok a paradicsomok.... meg az az édes halványlila hagyma... na de azért valami hasonlót itthon is készíthetünk
Mindössze szép érett parasztparadicsomra, hámozott kígyóuborkára, felszeletelt lila sonkahagymára, feta sajtra (krémfehér bolgár sajttal helyettesíthetjük) , néhány szem fekete olajbogyóra van szükségünk. Olivaolaj és görög oregano a tetejére. Egyszerű, nem is szabad túlbonyolítani. A hozzávalókat pedig harapható méretűre (vagyis nem túl vékonyra) kell felvágni.


Caprese a nagy klasszikus


a recept itt található, nem is fűznék hozzá semmit. Csodás, édes paradicsom kell ehhez is, az a húsos fajta.  Most akár 20 dkg-os példányokat is találunk, sokszor befőző paradicsom néven.


Kenyérsaláta variációk


Egy változat receptje itt található. De ha nem akarunk hagymásat enni, akkor maga a jóízű paradicsom is elég némi frissen őrölt szines borssal, olivaolajjal, balzsamecettel. A kenyérkockák megáznak egy kissé, pazar és üdítő ízek keletkeznek. Maradék, kicsit már szikkadt kenyeret érdemes felkockázni, kiszárítani, majd sütőben őzbarnára pirítani. Ha kihűlt, lezárt dobozban eltehetjük és akkor csak elég belemarkolni, amikor ilyen salátára vágyunk.


Uborkás zöldsalátás


Az uborka a joghurttal nagyon jól kijön, ez is egy egyszerű, kicsit laktatóbb saláta lehet. Kígyóuborka és fejes / római / jégsaláta összeaprítva. A dresszinghez oliovaolaj, joghurt, só, frissen őrölt fekete bors, kb. ennyi de tovább ízesíthető tetszés szerint.

Ezek csak ötletek, megannyi más összeállítást készíthetünk, a lényeg, hogy készítsünk és együnk minél többet ☺


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése