Paradicsom és uborka - ez az a
két saláta hozzávaló, amire egész évben vágyunk, az igazán jóízű, érett
példányokat azonban csak ilyen tájt lehet beszerezni. Használjuk ki a
lehetőséget, még megunni sem fogjuk őket, hiszen a variációk tárháza szinte
végtelen. Jöjjön itt néhány egyszerű, gyors, tökéletes nyári vacsorának való - csak úgy, ötlet szinten:
Horiatiki alias „görög” saláta
Az igazit ott helyben tudjuk
megtapasztalni, mert minden egyes hozzávalója egészen más ízű. Azok a
paradicsomok.... meg az az édes halványlila hagyma... na de azért valami
hasonlót itthon is készíthetünk
Mindössze szép érett
parasztparadicsomra, hámozott kígyóuborkára, felszeletelt lila sonkahagymára,
feta sajtra (krémfehér bolgár sajttal helyettesíthetjük) , néhány szem fekete
olajbogyóra van szükségünk. Olivaolaj és görög oregano a tetejére. Egyszerű,
nem is szabad túlbonyolítani. A hozzávalókat pedig harapható méretűre (vagyis
nem túl vékonyra) kell felvágni.
Caprese a nagy klasszikus
a recept itt található, nem is
fűznék hozzá semmit. Csodás, édes paradicsom kell ehhez is, az a húsos fajta. Most akár 20 dkg-os példányokat is találunk,
sokszor befőző paradicsom néven.
Kenyérsaláta variációk
Egy változat receptje itt található. De ha nem akarunk hagymásat enni, akkor maga a jóízű paradicsom is
elég némi frissen őrölt szines borssal, olivaolajjal, balzsamecettel. A kenyérkockák megáznak egy
kissé, pazar és üdítő ízek keletkeznek. Maradék, kicsit már szikkadt kenyeret
érdemes felkockázni, kiszárítani, majd sütőben őzbarnára pirítani. Ha kihűlt,
lezárt dobozban eltehetjük és akkor csak elég belemarkolni, amikor ilyen
salátára vágyunk.
Uborkás zöldsalátás
Az uborka a joghurttal nagyon jól
kijön, ez is egy egyszerű, kicsit laktatóbb saláta lehet. Kígyóuborka és fejes
/ római / jégsaláta összeaprítva. A dresszinghez oliovaolaj, joghurt, só,
frissen őrölt fekete bors, kb. ennyi de tovább ízesíthető tetszés szerint.
Ezek csak ötletek, megannyi más
összeállítást készíthetünk, a lényeg, hogy készítsünk és együnk minél többet ☺
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése