Jókora cukkinikre sikerült szert
tennem és a konyhai robotgépünkhöz is beszereztünk egy ázsiai szeletelő
betétet, ami gyönyörű Julien-re szeletel. Adta magát a dolog... ezek a cukkinik
egy pitében fogják végezni.
A quiche vagy pite klasszikus,
vajban gazdag omlós tésztája helyett egy joghurtos változatot készítettem:
20 dkg finomliszt
3 – 4 dkg sertészsír
só ízlés szerint 1-3 csipetnyi
½
cs.sütőpor
½ citrom leve
2 – 4 evőkanál joghurt (sűrű,
görög fajta, mondjuk a lengyel Bakoma), vagy tejföl hogy összeálljon és
gyúrható legyen.
Minimum fél órát, de akár 1 napot is hagyhatjuk a
hűtőben pihenni.
A töltelékhez:
2-3 db közepes cukkini
10 -15 dkg reszelhető sajt
1 piros kápia vagy kaliforniai
paprika
1 db zöldfűszeres Medve vagy
Camping tömlős krémsajt
1 tojás
néhány evőkanál tejföl
só
A cukkinit felszeleteltem és
sóztam, hagytam állni, majd jól kinyomkodtam a levét..
Közben elkészítettem a tölteléket.
A formában a tésztára először a
reszelt sajtot szórtam rá. Ez megakadályozza a tészta elázását.
A felszeletelt cukkinit elhelyeztem a piteformában. A tojást, krémsajtot és a tejfölt robotgéppel jól elkevertem és a formába öntöttem. Végül a felcsíkozott paprikát szétosztottam rajta.
Visszatettem a sütőbe még 35-50
perc kellett neki. Figyelni kell, mennyire szilárdul meg a töltelék.
Ha ugyanez a
mennyiség a nagyobb, 32 cm-es formába kerül, akkor vékonyabb lesz a pite és
kevesebb idő alatt elkészül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése