Nagyon szerethető, egyre
népszerűbb „kencefice” ☺ Amikor
először ettem ilyet, akkor még alig lehetett csicseriborsót kapni. Ma már nem
probléma, akár szárazat akár konzervet találni. Ez utóbbit választottam,
tökéletesen megfelel erre a célra. A kedvenc spanyol üvegesem túl szép, azt
sajnálom összetörni.
Hozzávalók:
1 doboz konzerv főtt csicseriborsó (40 dkg)
olivaolaj
1-2 gerezd reszelt fokhagyma vagy fokhagyma por
só
½ citrom leve
2 teáskanál tahini (szezám paszta) - keleti boltokban kapható
frissen őrölt fekete bors
A késes aprító végzi el remekül a feladatot, sima krémes állagot
tudunk elérni. A leszűrt csicseriborsót és a többi belevalót is a tartályba
tettem. A borsó levét félre kell tenni a szükséges hígítás miatt. Néhány szem
borsót is megmentettem a díszítéshez. Elkezdtem aprítani és közben adagoltam
hozzá a lét. Egyszer csak összeállt, szép selymes krém lett belőle.
Készen is van, ennyi az egész. A tetejére egy kevés pirospaprika és
pepperonis olivaolaj, meg a félretett borsószemek és lehet enni. Jó pár napig
eláll hűtőben, egyre finomabb lesz, ahogy érik össze.
Amiről nem szoktak írni (persze lehet, hogy csak engem zavar) az a csicseriborsó héja. Hummusznál semmi jelentősége, a turmixoláskor talán jó is, javítja az állagát. Ha viszont egészben kell a csicseriborsó, akkor engem zavarnak az étel tetején úszkáló átlátszó „burkok”. Két eset van, vagy ráhajtunk az egyik német multinál időnként felbukkanó spanyol üvegesre (az ugyanis héj nélküli!!), vagy marad az egyenkénti pucolás.
Amiről nem szoktak írni (persze lehet, hogy csak engem zavar) az a csicseriborsó héja. Hummusznál semmi jelentősége, a turmixoláskor talán jó is, javítja az állagát. Ha viszont egészben kell a csicseriborsó, akkor engem zavarnak az étel tetején úszkáló átlátszó „burkok”. Két eset van, vagy ráhajtunk az egyik német multinál időnként felbukkanó spanyol üvegesre (az ugyanis héj nélküli!!), vagy marad az egyenkénti pucolás.
Imadjuk ! Ngayon jol nez ki Gabi! Ez az elso humusz recept ami megfelel a eredetinek, es nincs belekeverve minden,ami nem odavalo! Gratulalok!
VálaszTörlésKöszönöm szépen Évi, tőled igazán öröm ezt hallani :)
Törlés<3 Ezer éve nem ettem, pedig zseniális kaja. Csatlakozom Évihez, igy szuper, ahogy van. A kedvenc spanyol üvegesedből a legutóbbi akció során egy egész tálcanyit teleportáltam haza! ;)
VálaszTörlés:) köszönöm :) Én is várom már a következő szállítmányt, annál jobb minőségűt még nem találtam, csúcs.
Törlés