vagyis amolyan pirítós féle, de ez nem a
hagyományos módon készült. Már csak azért sem, mert garam masalával
megfűszerezett vajban pirult a kenyér, és a spárga is abban párolódott.
Egyszerűnek mondható étel, az időzítés az egyedüli, amire oda kell figyelni. Ha
pedig kész, azonnal meg is kell enni.
1 nagy szelet kenyér
1 tojás 4-5 perces, a sárgája
puha legyen
5-6 db zöld spárga
néhány szelet mozzarella
1-2 retek
vaj
só
frissen őrölt fekete bors
olivaolaj
Egy kis serpenyőben vajat olvasztottam és
megszórtam a garam masalával és egy kevés sóval. A spárgákat ebben pároltam meg
pár perc alatt egy kevés vizet hozzáadva. Amikor a víz elforrt, a spárgákat
kivettem és a kenyér szelet mindkét oldalát a vajon megpirítottam. Sóval,
borssal fűszereztem és rátettem a vékony szelet mozzarellát. Ha szerencsénk
van, rá is olvad, de ha nem akkor tegyük egy kis időre grill alá.
A tojás időközben már főtt,
gyorsan hideg víz alá tettem és pucoltam is. Félbevágtam és a spárgák tetejére
tettem. Már csak a retek volt hátra, gyorsan felszeleteltem és az is ment a
tetejére.
Egy kevés só, bors, oliva olaj és
kész is volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése