Igazi férfimunka nálunk ez is.... én csak
leszedem a sápot ☺ Frissen kisülve a kilógó kolbászvégek... hmmm,
kihagyhatatlanok. Már ha sikerül időben lecsippentenem őket.
1 kg körüli kicsontozott sertés rövidkaraj
1 szál Gyulai lángolt kolbász
frissen őrölt kömény
frissen őrölt feketebors
1 szál Gyulai lángolt kolbász
frissen őrölt kömény
frissen őrölt feketebors
néhány gerezd fokhagyma
só
só
Át is adom a szót:
Gondoskodtam
a jövő heti reggelimről; belefutottam egy nagyon szép kiló körüli kicsontozott
karajba és egy szép szál, kicsit csípős lángolt kolbászba és egyből ötletem
támadt ☺
A
húst szépen lehártyáztam, meghintettem őrölt köménnyel, borssal és sóval majd
felszúrtam és átküldtem rajta a kolbit és már mehetett is az enyhén kizsírozott
tepsibe 3-4 gerezd foki társaságában. Fél deci víz alá, alufólia a tetejére,
180 fokon kb. 45 perc, majd fólia nélkül 200 fokon még egy negyed órácska.
Hidegen
vékonyan szeletelve reggelire ideális!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése