Igazi GoodFood ☺ a látványába szerettem bele először.
A Lássunk világot a konyhában játék 5. fordulójára készült ez is, melyben a
Habverő és Fakanál blogon most az arab világ ízei közül kellett választani. Eredetileg
köretként funkcionálna, de olyan finom lett, hogy csak úgy magában ettem, egy
kis saláta elég volt mellé. Egyébként, ha mégis, akkor egy szelet citromos sült
vagy párolt halfilé jöhet mellé.
1 kis csésze (2 dl ) bulgur
1 szál sárgarépa
5 dkg aszalt sárgabarack
1 kis salotta hagyma
½ liter csirkeleves vagy zöldség
alaplé
1 mk. őrölt római kömény
1 – 2 mk. harissza fűszerkeverék
(ki mennyire szereti csípősen)
só
frissen őrölt fekete bors
1 csokor petrezselyem zöld
A sárgabarack és más, édes gyümölcsfélék használata sós ételekben a keleti konyhákban megszokott. A csípős íz pedig tökéletessé teszi a harmóniát, érdemes kipróbálni.
Olivaolajon megfonnyasztottam a
vékonyra szeletelt salotta hagymát, majd rögtön rádobtam a nagy lyukú reszelőn
lereszelt sárgarépát. Egy kicsit kevergetve pirítottam, majd hozzáöntöttem a
bulgurt is és átforgattam, hogy az olaj bevonja a szemeket. Felöntöttem a
csirkelevessel és fedő alatt kis lángon főztem. Kb. 10 perc után beletettem a
negyedekre darabolt sárgabarackokat is. Tovább főztem, amíg az edény aljáról el
nem tűnt az összes folyadék.
Ezután lefedve további 5-10
percig hagytam a gőzében állni.
Tányérra halmoztam és ettem mellé
egy friss levelekből álló vegyes salátát. Tökéletes ebéd volt.
Még több marokkói recept itt
Még több marokkói recept itt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése