a jó kis húsos tölteni való
paprikák eléág hamar megfonnyadnak. Úgy már nem jó nyersen enni, akkor jöhet
belőlük egy jó kis saláta. Meggrillezve egészen új ízélményt nyújtanak. Minél
több fajta paprikából készül, annál jobb lesz.
A cukkini pedig bordázott grillen
megsütve szintén pazar saláta alap. Ez a kettő együtt köretként is megállja a
helyét, más nem is kell mellé, csak valamilyen jóféle sült.
A paprika saláta hozzávalói:
zöld/sárga/piros húsos paprika
hidegen sajtolt repceolaj
fehérbor ecet
só
frissen őrölt fekete bors
pici méz vagy cukor
petrezselyem zöld
A sütőt grill fokozatra
állítottam és egy tepsibe tettem a paprikákat a lehető legközelebb a grill
fűtőszálhoz. Folyamatosan forgatva feketére sütöttem őket (20-25 perc). Utána
zsírpapírba tekertem és folpackba csavartam őket egy 10 percre. Utána már könnyen
lejött a megfeketedett héj. Ki is magoztam, csumáztam őket, végül keskeny
hosszú csíkokra vágtam és egy tálkába raktam a szeleteket.
Megfűszereztem, meglocsoltam egy
kevés ecetes paprika lével (ehelyett fehér borecet) , a repceolajjal,
mézzel és megszórtam egy kevés
petrezselyem zölddel.
A cukkini salátához pedig
cukkini karikákra vágva (ha már
vastagabb nagyobb magokkal, akkor kimagozva)
olivaolaj
citromlé
za’atar fűszerkeverék
chilipaprika (vagy kápia, ha nem
szeretjük a csípőset)
pirított napraforgó magok
A felkarikázott cukkinit forró
grillserpenyőben mindkét oldalon csíkosra pirítottam. Nem szabad sózni !!! Csak
úgy teljesen natúr, olaj sem kell alá. Utána rögtön tálba tettem, még forrón
megfűszereztem, meglocsoltam az olivaolajjal, citromlével és letakartam. A
gőzben a cukkini pont annyira puhul meg, hogy jó legyen.
Közben a chilit apró kockákra
vágtam, azt is belekevertem, végül rászórtam egy fél maréknyi pirított
napraforgó magot. Jól összekevertem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése