Olasz étel gyakran kerül a
tányérra és nem csak a tésztafélék. A polenta is nagy kedvenc de így gombával
még eddig nem került sorra. A gomba szerencsére most szotírozva már
rendelkezésre állt, mert igen kevés időm volt az ebéd elkészítésére. Negyedóra
múlva azonban már a tányéron gőzölgött a pompás fogás.
125 ml instant polenta
250 ml víz
50-100 ml tej
só
kurkuma
reszelt parmezán v. grana padano
sajt
csiperke gomba
1 kiskanál sűrített paradicsom
kakukkfű
fokhagyma
kevés balzsamecet
Először a polentát készítettem
el: egy kevés olajat tettem a lábasba, majd rászórtam a kimért polentát,
ráöntöttem a folyadékokat, fűszereztem és pár perc alatt késtre főztem.
Elzártam a gázt és hozzáadtam a reszelt sajtot, elkevertem és fedővel
letakartam.
A szeletelt gombát olivaolajon
alaposan lepirítottam borssal, sóval folhagymával fűszerezve. Ezután tettem
hozzá a kevés vízben feloldott sűrített paradicsomot, a kakukkfüvet, végül a
balzsamecetet.
Tálatam egy lapos tányéron,
először az elterített polentát, majd a tetejére a gombaragut.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése